Translate

torsdag den 21. maj 2015

Sundhed er det bedste jeg ved

Dette indlæg skrev jeg i marts men glemte at udgive det.

Det skider jeg på, så det sagt..
Jeg tror jeg har nået en alder eller et erkendelsestidspunkt, hvor jeg tør stå ved det. Jeg elsker sundhed, ja, det kan man måske ikke sådan sige på den måde men alt hvad der har med sundhed og vitalitet at gøre, makes me sooo happy.
Tidligere i mit liv har jeg gået lidt stille med det for det er forbundet med en masse tabu, folk bliver provokeret helt vildt, hvis man skiller sig ud på dette punkt. Da mine unger var mindre og min økonomi bedre spiste de kun økologiske fødevarer, det provokerede en del mennesker og jeg måtte ligge øre til en masse underlige fordomme om at vi var vel nok hellige og fanatiske osv.

Jeg har aldrig haft behov for at fortælle om det med mindre jeg blev spurgt. Ind imellem har jeg måtte lyve lidt for at folk ikke skulle blive provokerede over at jeg fravalgte sukker og tilsætningsstoffer til mine unger. Det er egentlig underligt for det modsatte er sjældent tilfældet, familier som fylder køleskabet med ikke økologiske ting og måske en da en masse usunde, sukkerige produkter, ja, dem er der ingen som bliver berørt af.
Jeg forestiller mig at grunden er at folk får dårlig samvittighed fordi de så bliver mindet om at de måske selv burde være lidt mere opmærksom på hvad deres børn spiser. Måske sammenkædet med en ide om, at jeg så tænker at de er dårligere forældre eller at de ikke gør det godt nok når de ikke gør som jeg gør. De skulle bare vide at sådan tænker jeg aldrig, jeg er bare selv bidt af en gal sundhedsekspert, så jeg kan slet ikke lade være, sådan er jeg og sådan er du muligvis ikke men jeg ville aldrig dømme.



Jeg bruger i den grad kosttilskud mest til ungerne men også til mig selv. I den perfekte verden er kosttilskud naturligvis komplet overflødige. Men fødevare i dag er langt fra perfekte og børn i dag spiser langtfra varieret nok, i hvert fald ikke mine. Her tog jeg lige et øjebliksbillede af de ting vi bruger her i marts måned, en kold og blæsende måned uden særlig meget sol.

Omega 3: Får ALLE unger og jeg hele året. Det er det vigtigste af alle tilskud og i lange perioder er det også det eneste vi får. Vi spiser ikke nok fisk til at få nok og jeg er sikker på at det er dette tilskud som gør os så raske.
Brochosan: vintermånederne er lidt nogle hostemåneder og ind imellem får ungerne sådan en kriller hoste, der er ingen diagnose og de er ikke syge ellers men de hoster bare så her kan brochosandråber lindre.
D-dråber: bruger jeg til de små men kun i de "mørke måneder" når de ikke er så meget udenfor. Så drypper jeg lige 5 dråber direkte ind i munden på dem ved sengetid.
Longo vital: multi vitaminpiller, dem giver jeg kun dem af mine børn som ikke spiser varieret.
Gustav på 9 er ikke let at få til at spise grøntsager, han spiser mest havregryn og rugbrødsmadder så han får som den eneste to longo vital.
Propolis dråber: Gustav har tendens til blister i munden dem drypper vi med disse dråber som lindre en hel del. Jeg tænker at han muligvis mangler nogle vitaminer siden han får de blister, så han skal have godt med tilskud.
EchinaGold: Bruger jeg til ungerne engang imellem hvis jeg vurderer at deres immunforsvar lige skal boostes lidt, f.eks i perioder hvor influenzaen raser i skolerne og legekammeraternes næser er lidt vel rigelig lange og grønne. Jeg bruger det kun i vintermånederne og ungernes hader smagen.
Jerndråber: mest til de små hvis jeg føler de trænger.

Valleforce: med granatæblesaft, for første gang en skøn mælkesyrebakterie som smager dejligt. Jeg har altid mælkesyrebakterier i køleskabet med veksler lidt med de forskellige mærker men lige pt denne variant.
Super infant: Mælkesyrebakterier til de små i pulverform, let lige at hælde i en flydende væske.

 
Angående kosten:
I perioder er vi mælkefri men i andre perioder får de mælk på havregrynene om morgenen. For mine børn er der ingen forskel i deres velbefindende om de får mælk eller ej. Alligevel vil jeg altid holde det på et minimum og aldrig lade dem drikke mælk bart men fordi den  ind imellem indgår i noget mad er ok eller på havregrynene. Egentlig ville jeg helst slet ikke have ko-mælk i mit køkken men synes det er svært at finde et velsmagende alternativ og mest af alt til en overkommelig pris. Men har du børn med hyppige snotnæser, konstant hosten og/eller allergier, DROP mælken, det hjælper ofte helt utroligt.
Altid økologisk og hjemmelavet mad (eller næsten altid)
 

1 kommentar:

  1. bør man ikke undgå alle mulige ting når man er gravid i uge 30? Min kæreste som er gravid tror ikke på mig at det kan skade foster, men har læst på http://www.gravidugeforuge.info at det ikke er særlig smart

    SvarSlet